Koniecznie Przeczytaj

Strona internetowa dla firmy

Każda firma marzy wręcz o stronie idealnej. Tworzenie stron WWW jednak odbiega zdecydowanie od profilu tych firm, dlatego też wynajmują one odpowiednie firmy zajmujące się profesjonalnym tworzeniem stron internetowych. Firmy te projektowanie stron WWW mają opanowane do perfekcji, dzięki czemu...

wiecej

Kuchnia Arabska

Posted by Artysta | Posted in Kuchnia i Gotowanie | Posted on 19-05-2014

0

arabska1Kuchnia arabska kojarzona jest zazwyczaj z kebabem, jednak o jej bogactwie nie każdy wie.
Czym charakteryzuje się zatem kuchnia arabska?

Typowe dla tej kuchni jest łączenie mięsa z warzywami oraz stosowanie wielu gatunków serów. W kuchni arabskiej często wykorzystywane są także jaja, zaś jednym z ulubionych dań Arabów jest jajecznica.
Arabowie znają również zupy, a wśród nich największą popularnością jest szurba. Ta zupa składa się m.in. z grochu, ziemniaków, cebuli, bobu, jagnięciny oraz fasolki szparagowej. Dodać do niej należy również pomidory i paprykę, a z przypraw ? pieprz, miętę i kolendrę. Większość posiłków podawanych w ciągu dnia stanowią lekkostrawne dania. To efekt klimatu i wysokich temperatur.

Mięso zjada się tu zazwyczaj wieczorem, a czołowe miejsce wśród dań mięsnych zajmuje w krajach arabskich baranina. Chuda i delikatna jest przyrządzana na wiele sposobów, jednak specjalnością jest ta opiekana nad ogniskiem. Baranina jest również często stosowana jako dodatek do innych dań, w których większość składników stanowią warzywa. Jednym z dań, gdzie baranina służy jako dodatek, jest pilaw przyrządzany ze smażonego lub gotowanego w rosole ryżu.

Comments are closed.