Koniecznie Przeczytaj

Odchudzanie

Odchudzanie zaczynam z różnych powodów. Powodami mogą być problemy zdrowotne jakie są związane z otyłością oraz powodem mogą być względy estetyczne. Przestajemy się sobie podobać lub nie jesteśmy już atrakcyjni dla swojego partnera. Pod czas odchudzania najważniejsze jest określenie...

wiecej

Kuchnia Arabska

Posted by Artysta | Posted in Kuchnia i Gotowanie | Posted on 19-05-2014

0

arabska1Kuchnia arabska kojarzona jest zazwyczaj z kebabem, jednak o jej bogactwie nie każdy wie.
Czym charakteryzuje się zatem kuchnia arabska?

Typowe dla tej kuchni jest łączenie mięsa z warzywami oraz stosowanie wielu gatunków serów. W kuchni arabskiej często wykorzystywane są także jaja, zaś jednym z ulubionych dań Arabów jest jajecznica.
Arabowie znają również zupy, a wśród nich największą popularnością jest szurba. Ta zupa składa się m.in. z grochu, ziemniaków, cebuli, bobu, jagnięciny oraz fasolki szparagowej. Dodać do niej należy również pomidory i paprykę, a z przypraw ? pieprz, miętę i kolendrę. Większość posiłków podawanych w ciągu dnia stanowią lekkostrawne dania. To efekt klimatu i wysokich temperatur.

Mięso zjada się tu zazwyczaj wieczorem, a czołowe miejsce wśród dań mięsnych zajmuje w krajach arabskich baranina. Chuda i delikatna jest przyrządzana na wiele sposobów, jednak specjalnością jest ta opiekana nad ogniskiem. Baranina jest również często stosowana jako dodatek do innych dań, w których większość składników stanowią warzywa. Jednym z dań, gdzie baranina służy jako dodatek, jest pilaw przyrządzany ze smażonego lub gotowanego w rosole ryżu.

Comments are closed.